Etsi
Service
Asiakaspalvelu
Brands
Tuotemerkit
Campaign
Kampanjat
News
Uutuudet
Inspiration
Inspiraatio
About Us
Tietoa meistä
Huonekalut
Valaistus
Sisustus
Keittiö
Tarjoilu & Kattaus
Tekstiilit & Matot
Korut & Asusteet
Ulkotilat
Tuotemerkit
Kampanjat
Kaikki tarjoukset
Tuotemerkit
Uutuudet
Outlet
Inspiraatiota
Seuraa meitä
Trendit

Trendikatsaus: 2020

Uusi vuosi, uudet trendit. Mitkä sisustustrendit ovat suuria vuoden 2020 aikana? Tässä artikkelissa listaamme värejä, materiaaleja ja sisustustuotteita, jotka tekevät kotisi valmiiksi tulevaan sisustusvuoteen.

Artikkeli julkaistiin 2020-01-21

Kestävä kehitys ja yhteisöllisyys

Vuosi 2020 on ehdottomasti se vuosi, jolloin kaikki ovat tietoisia kulutuksesta ja teemme yhdessä töitä kestävän ympäristön sekä terveellisen elämän eteen. Tämä ajattelutapa näkyy myös vuoden sisustustrendeissä. Kulutus on vähemmän tärkeää, ja sen sijaan keskitymme yhdessä aitoihin kokemuksiin.

Huonekaluja valmistetaan entistä enemmän kierrätetystä materiaalista, jäännösmateriaaleista tai luonnosta saaduista materiaaleista. Muodot ovat pyöreitä, pehmeitä ja orgaanisia ja kutsuvat rentoutumaan ja kokoontumaan yhteen. Huonekalut ovat tehty siten, että kokoontuisimme yhteen viettämään aikaa toistemme kanssa, olipa kyse sitten avokonttorista tai kotisohvasta television äärellä.

Värit

Tämän vuoden väritrendit ovat luonnonläheiset, lämpimät sävyt kontrastia antavilla korostussävyillä. Beige kasvoi vahvasti vuoden 2019 trendiväriksi ja vuosi 2020 jatkuu samalla linjalla. Hieman odottamattomasti yhdistämme mielellään beiget sävyt yhteen harmaan kanssa, mikä antaa eloa kylmille harmaan sävyille, jotka ovat olleet trendikkäitä monien vuosien ajan. Väripaletista nousee myös useita muita luonnonläheisiä värejä kuten hunaja, sinivihreä, poltetut punaisen sävyt ja ruskea kaikissa sävyissä. Rentoutumisen trendi näkyy siis myös meidän väri valinnoissamme - miedot ja rauhalliset värit luovat hetken harmoniaa kiireisen arjen keskelle.

Vastakohtana maanläheisille lämpimille sävyille, näemme muutaman vahvan korostusvärin. Keltainen on suositumpi kuin koskaan, ja myös vihreä ja vaaleanpunainen näkyy monessa paikkaa. Väripaletti taivaan kirkkain tähti on kuitenkin sininen. Emme saa riittävästi sinisen eri sävyistä - ja koko väriskaala koboltinsinisestä kylmiin jäänsinisiin sävyihin näkyy seinillä, ja sisustuksessa niin yksityiskohdissa kuin valaistuksessa ja tekstiileissä.

Materiaalit

Luonnomateriaalien suosio jatkaa kasvuaan vuoden 2020 aikana. Myös jäännösmateriaalit ja kierrätetyt materiaalit elävät eteenpäin uusissa muodoissa - näemme paljon paperia, bambua, letitettyä juuttia ja rottinkia sekä ympäristöystävällisempiä tekstiilejä. Taistelussa kestävämpää planeettaa kohti olemme enemmän tietoisempia ja hyödynnämme paremmin luonnon voimavaroja.

Keramiikan suosio on räjähtänyt sisustusmaailmassa. Näemme kaikkialla keraamisia veitoksia, joissa kovat rakenteet kohtaavat pehmeyden, mukeja ja ruukkuja raaoilla ulkopinnoilla ja kiiltävillä lasitetuilla sisäpuolilla. Värjätty lasi on myös suosittua tänä vuonna - sinisen, ruskean ja vihreän sävyissä.

Tekstiilien joukossa sametti saa kovan kilpailijan vakosametista. Leveäraitainen vakosametti saa seuraa hieman kapearaitaisemmasta versiosta. Lapsiperheet ja eläintenomistajat ovat tästä varmasti innoissaan, sillä kapearaitaista vakosamettia on helppo luulla sametiksi sen pehmeän ja tasaisen pinnan ansiosta, mutta se on paljon kestävämpää kuin sametti.

Yksityiskohdat

Keramiikka on juuri nyt kaikkien huulilla, kuten aiemmassa kappaleessa kirjoitimme. Keraamiset ruukut ja vaasit näkyvät lukemattomien tuotemerkkien uutuuksissa, puhumattakaan veistoksista kaikissa eri muodoissa. Jos saisimme hankkia vuoden aikana vain yhden sisustustuotteen, niin se olisi veistos, mielellään luonnon tai eläinten inspiroima.

Viherkasvit ovat monelle itsestäänselvyys kotona, mutta tänä vuonna teemme sen eri tavalla kuin aiemmin. Ehkä sen takia, että meillä on kestävyysajattelu, joka heijastuu sisustamiseen. Kuivattujen kukkien trendi jatkuu ja kuivakukkien elinikä on paljon pidempi kuin tuoreiden kukkien, ja ne ovat vähintään yhtä kaunis ilo silmälle! Myös pienimuotoinen sisäviljely on yhä enempi suositumpaa. Useilta tuotemerkeiltä löytyy minikasvihuoneita, joissa voi kasvattaa yrttejä, ituja tai salaattia.

Luulemme myös, että pienien ekosysteemien luominen kasveille on nousussa. Tämä tapahtuu asettamalla kasvi lasikuppiin tai -purkkiin, jota kastellaan säästeliäästi ja sitten kupu suljetaan. Lasikuvun sisällä on kaikki edellytykset kasvin itämiselle. Ulkonäöltään tämä vaihtoehto on yksinkertainen, mukava katsoa ja parempi ympäristölle kuin viherkasvit, jotka tarvitsevat paljon enemmän vettä elämänsä aikana.

Arvosanamme on null / 5 perustuen 0 arvioon. Palvelun tarjoaa:Trustpilot

Uutiskirje
Vastaanota ajankohtaiset uutiset ja parhaimmat tarjoukset aina ensimmäisenä!
Valintaruutu

RoyalDesign

Pohjoismaiden laajin, ja monipuolisin valikoima tunnettuja design-tuotteita, joilla voit sisustaa kotisi trendikkäästi. Haluamme tarjota parhaat design-tuotteet juuri oikeaan hintaan!

* Ilmainen toimitus yli 79€ tilauksiin (ei huonekalut)

Choose another country

  • Arkisin klo 10:00-17:00
  • Suljettu Torstai 26. toukokuuta - Helatorstai

Tuotemerkit

Näytä kaikki (420)

Seuraa meitä

© 2022 RoyalDesign.fi
Osta ja maksa turvallisesti