Asiakaspalvelu
Tuotemerkit
Kampanjat
Uutuudet
Inspiraatio
Tietoa meistä
Huonekalut
Valaistus
Sisustus
Keittiö
Tarjoilu & Kattaus
Tekstiilit & Matot
Asusteet
Ulkotilat
Tuotemerkit
Tuotemerkit
Kampanjat
Kaikki tarjoukset
Tuotemerkit
Uutuudet
Joulupuoti
Inspiraatiota
Seuraa meitä
Ilmaiset postikulut yli 79€ *Ei huonekalut
30 päivän avoin osto
Nopea toimitus
Trendit

Lamino – ruotsalaismuotoilun klassikko

Esittelemme ylpeästi yhden Ruotsin tunnetuimmista muotoiluesineistä: Lamino-nojatuolin. Sen suunnitteli Yngve Ekström jo vuonna 1956. Tässä lampaannahkatuolissa yhdistyvät mukavuus ja takuulla säväyttävä muotoilu, mikä tekee siitä varman designklassikon sukupolviksi eteenpäin.
Yngve Ekström

Yngve Ekström syntyi Smålannin pienessä Hagaforsissa, ja ryhtyi jo 13-vuotiaana töihin Ruotsin vanhimmalla kalustetehtaalla. Näin hän sai poikkeukselliset puusepäntaidot sekä päivittäistä harjoittelua. Yngve loi elämänsä aikana monia kauniita kalusteita, mutta parhaiten hänet tunnetaan Lamino-nojatuolista. Kuten Ekström itse sanoi: ”Ei ehkä ole hullumpi elämäntyö, että on luonut hyvän tuolin.” Vuonna 1945 Yngve perusti veljensä Jerker Ekströmin kanssa kalusteyrityksen nimeltä Swedese, joka on tänä päivänä kuuluisa kalustevalmistaja ja toimittaa Laminoa koko maailmaan.

Lamino by Swedese

Kaunis, yksinkertainen, mukava – rakastettu. Kun Sköna hem -lehti pyysi lukijoitaan nimeämään vuosisadan huonekalun, voittajaksi selvisi Lamino.

Lamino on oiva esimerkki ajattomasta muotoilusta. Siinä luonnon omat raaka-aineet ja huolellinen käsityö saavat aikaan huonekalun, joka on yhtä vetävä tänään kuin sukupolvienkin päästä.

Nojatuolin selkäosa muotoutuu istujan selkään ja tarjoaa ihanteellista tukea. Lisämukavuutta tuo jalkarahi, ja tuoliin kuuluvan niskatyynyn avulla loikoilu voi jatkua useita tunteja.

Huonekalut Valaistus Sisustus Keittiö Tarjoilu & Kattaus Tekstiilit & Matot Asusteet Ulkotilat Tuotemerkit Asiakaspalvelu +358 9 42725022 Kampanjat Kaikki tarjoukset Tuotemerkit Uutuudet Joulupuoti Inspiraatiota