Asiakaspalvelu
Tuotemerkit
Kampanjat
Uutuudet
Inspiraatio
Tietoa meistä
Tarjoilu ja kattaus
Sisustus
Valaistus
Huonekalut
Keittiö
Tekstiilit & Matot
Ulkokalusteet
Tuotemerkit
Uutuudet
Kampanjat
Kaikki tarjoukset
Huoneet
Inspiraatiota
Outlet
Seuraa meitä
Ilmaiset postikulut yli 79€ *Ei huonekalut
30 päivän palautusoikeus
Nopea toimitus
Opas

Sisusta valaistuksella – huone huoneelta

Onko sinustakin hankalaa saada kodin valaistus kohdilleen? Tästä oppaasta voit lukea, mitä kannattaa pitää mielessä valitessasi valaisimia olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, eteiseen, keittiöön ja kylpyhuoneeseen.

Eteisen valaistus

Kodin eteisen tulee olla sekä käytännöllinen että kutsuva, ja oikea valo voi olla eteisen vaikutelmalle käänteentekevä. Eteiseen tarvitaan muunneltavaa ja toiminnallista valaistusta, jotta löydät etsimäsi aamuhämärässä ja pienet viat jäävät halutessasi näkymättömiin.

Himmennettävä kattovalaisin on näppärä valinta, jotta voit helposti säätää valovoimakkuutta tarpeen mukaan. Eteisestä saa kotoisamman lisäämällä muutaman valopisteen. Tässä on muutama neuvo eteiseen sopivasta valaistuksesta.

Vaihtoehtoja klassiselle riippuvalaisimelle

Jos katto ei ole kovin korkea, roikkuvat riippuvalaisimet saattavat tulla tielle ja plafondi voi olla parempi valinta eteisen kattovaloksi. Plafondista saa hyvää yleisvalaistusta, ja se valaisee lisäksi suuremman osan katosta ja saa huoneen tuntumaan tilavammalta.

Kohdevalaisin on toinen vaihtoehto klassista riippuvalaisinta haastamaan. Valitse aseteltavia kohdevaloja sisältävä valaisin, niin voit itse valita valon suunnan. Haluatko ehkä valaista kaapin tai peilin? Kohdevalaistuksella näet paremman peiliin, ja se tuo enemmän kulmia ja muotoja kuin klassinen kattovalaisin.

Kodikkaaksi koristevaloilla

Koristeellinen seinävalaisin peilin tai taulun täydennyksenä tuo tilan tunnetta ja saa huoneen tuntumaan isommalta. Koristevalaisimista tulee myös huoliteltu tunnelma, joka on vaikea saavuttaa pelkällä yleisvalaistuksella.

Jos eteiseen mahtuu penkki tai taskuntyhjennyspöytä, pöytävalaisin voi olla kiva valinta. Siitä saat kauniin ja tunnelmallisen sisustusyksityiskohdan. Seinähyllyyn mahtuu kaikista kätevimmin vähän tilaa vievä kannettava valaisin.