Etsi
Service
Asiakaspalvelu
Brands
Tuotemerkit
Campaign
Kampanjat
News
Uutuudet
Inspiration
Inspiraatio
About Us
Tietoa meistä
Huonekalut
Valaistus
Sisustus
Keittiö
Tarjoilu & Kattaus
Tekstiilit & Matot
Korut & Asusteet
Ulkotilat
Tuotemerkit
Kampanjat
Kaikki tarjoukset
Tuotemerkit
Uutuudet
Outlet
Inspiraatiota
Seuraa meitä
Etsi
Valintaruutu
Ilmaiset postikulut yli 79€ *Ei huonekalut
Valintaruutu
30 päivän avoin osto
Valintaruutu
Nopea toimitus
Opas

Matto-opas – autamme sinua valitsemaan oikean maton!

Matto-opas – kuinka valitsen oikean maton?

Me väitämme, että matto on käänteentekevä sille, miltä huone tuntuu. Onko huone hieman kylmä, rentouden tarpeessa tai sotkuisen oloinen? Matto on oikea ratkaisu!

Maton valitseminen voi joskus tuntua isolta vaikealta päätökseltä. Koko, tyyli ja materiaali ovat selkeitä tienhaaroja matkalla ostokseen.

Ole hyvä: teimme sinulle oppaan päätöksen helpottamiseksi. Vastaa vain kolmeen kysymykseen, niin valinnasta tulee kristallinkirkas!

Tutkimatta ja tietämättä! Mikä on uuden mattosi...

1. Koko?

2. Tarkoitus?

3. Tyyli?

Minkä kokoinen maton pitää olla?

Maton on oltava oikean kokoinen. Yleisesti ottaen isompi on aina parempi: jos koko sohvaryhmä mahtuu matolle, kokonaisuus näyttää oikein hyvältä. Se antaa puitteet koko kalustukselle ja luo huoneeseen rauhallisuutta. HAYn Peas-matto, mitoiltaan 200x300 cm, on mainio esimerkki suuresta matosta, joka sopii hienosti runsaamman kalustuksen alle, esimerkiksi kahden sohvan, kulmasohvan tai sohvan ja nojatuolien.

Sohvasta voi myös laittaa vain puolet matolle niin, että kaksi neljästä jalasta on matolla. Näin matto sitoo muut kalusteet yhteen. Tähän sopii matto, joka on mitoiltaan noin 170x240, esimerkiksi Linie Design -merkin Leaf.

Hyvä nyrkkisääntö ruokapöytää varten on laskea yhteen pöydän ja tuolin leveys. Tärkeintä on, ettei matto ole niin pieni, että tuoli vetää sen reunan ylös. Maton kannattaa olla saman muotoinen kuin pöytä! Pyöreät pöydät viihtyvät pyöreillä matoilla; pidämme esim. tästä Bloomingville-matosta.

Vinkki: Mittaa etukäteen! Teippaa maton koko ja tutustu tuntumaan.
Kaksi sohvan jaloista on matolla niin, että koko nojatuoli mahtuu = 170x240
Koko kalusteryhmä on matolla = 200x300
Mikä maton tarkoitus on?

Mihin huoneeseen matto tulee? Käytävään, olohuoneeseen tai keittiöön? Mikä tarkoitus sillä on? Puhdistaa mutaisia kenkiä, syleillä kylmiä jalkoja tai sietää hammastahnatahroja?

Tarkoitus määrittää materiaalivalinnan

Käytävässä voi olla vaikea yhdistää kätevyys ja kauneus, mutta meillä on laaja valikoima ovimattoja.

Muovimatto on hyvä vaihtoehto riippumatta siitä, päätyykö se keittiöön, kylpyhuoneeseen vai ulos.

Olohuonetta voi koristaa upeasti villa- tai viskoosimatolla.

Kylmille jaloille suosittelemme ryijymattoja!

Muovimaton etu on, että sitä voi käyttää pinnoilla, jotka altistuvat märälle, kostealle ja tahroille, esimerkiksi ulkona tai keittiössä. Muista vain ottaa se sisälle pakkasella ja tuulettaa sitä pitkän sateen jälkeen; ei itse maton takia, vaan sen alla olevan puun. Useimmat muovimatot voi sitä paitsi pestä pesukoneessa ja ne pysyvät pitkään kauniina. Vilkaise Pappelinan hienoa valikoimaa!

Villamatto kestää sekä likaa että kulumista. Ne ikääntyvät hienosti ja kestävät hyvin hoidettuina todella pitkään! Niillä on myös pieni ilmastovaikutus, koska raaka-aine on luonnollista eikä niitä käsitellä kemiallisesti. Meiltä löydät suuren valikoiman villamattoja!

Viskoosimatot ovat designtaivaan loistavia tähtiä. Niistä saa kotiin nopeasti eloisuutta ja eleganssia. Sen ulkomuoto muuttuu helposti, kun vain harjaat nukan toiseen suuntaan. Eri kuoseja on roppakaupalla, ja niiden kiilto on hyvin tunnusomainen. Täydellinen olohuoneeseen. Tutustu tähän kauniiseen viskoosimattoon Linie Designilta.

Sisali ja juutti ovat kestäviä luonnonmateriaaleja, joita voi puhdistaa kostealla liinalla. Suositeltuja käytäville ja ruokapöytien alle. Juuttimatot-kategoriassa on, mistä valita!

Vinkki! Ripusta matto seinälle, niin saat hienon seinävaatteen
Mistä tyylistä pidät?

Minkä tyylinen kotisi on? Pidätkö kuvioista ja väreistä? Ovatko asiallinen ja hillitty enemmän tyyliäsi? Saako matto olla vahvasti näkyvillä vai ovatko huonekalut keskiössä?

Jos huonekaluissa on kuvioita, voi olla parasta valita yksivärinen matto ja jättää tilaa huonekaluille.

Kuvioitua ja värikästä? Valitse jokin maton väreistä ja käytä sitä sisustukseen. Viereisessä kuvassa näemme esimerkin, jossa maton vihreästä väristä olisi saanut nätin täydennyksen tyynynä tai koristeena.

 

Pääasia on, että pidät siitä! Sinun kotisi, sinun tyylisi.

Luonnolliset raaka-aineet
Maanläheiset värit
Pehmeät korostusvärit
Kuviot
Väri
Kipinöiviä kontrasteja
Hillittyjä värejä
Pehmeitä materiaaleja
Tyylikäs tunne
Älä unohda pitää huolta matostasi. Kyllästä, imuroi ja tamppaa säännöllisesti, niin se kestää pitkään!

Anna itsesi inspiroitua

Löydä oikea valaistus kotiisi
Viisi vinkkiä tekniikan kanssa sisustamiseen
Huonekalut Valaistus Sisustus Keittiö Tarjoilu & Kattaus Tekstiilit & Matot Korut & Asusteet Ulkotilat undefined Asiakaspalvelu +358 9 42725022 Kampanjat Kaikki tarjoukset Tuotemerkit Uutuudet Outlet Inspiraatiota