Vinkki! Sokerikakku on helpompi grillata, jos se on leivottu muutama päivä etukäteen. Myös valmiin sokerikakun ostaminen käy.
50 g voita
1 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl raesokeria
½ tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Mansikkoja
0,25 dl seljanmarjamehutiivistettä
1 sitruuna tai limetti
4 dl kermaa + 1 tl vaniljasokeria
1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Rasvaa ja leivitä sokerikakkuvuoka, itse käytän leipävuokaa mutta voit mainiosti käyttää haluamaasi vuokamallia.
2. Yhdistä kananmunat ja sokeri ja vatkaa, kunnes seos on täysin valkoinen ja kuohkea. Sekoita eri kulhossa jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
3. Sulata voi ja kaada maito sen päälle, jotta lämpötila laskee. Yhdistä seos munaseokseen ja sekoita hellästi. Yhdistä myös kuivat aineet ja kaada koko taikina sokerikakkuvuokaan.
4. Anna sokerikakun paistua noin 30 minuuttia. Kokeile tikulla: kun tikku tulee taikinasta ulos kuivana, kakku on valmis. Poista uunista ja anna jäähtyä.
5. Leikkaa mansikat haluamallasi tavalla ja aseta kulhoon.
6. Purista mansikoiden päälle vähän sitruunan mehua ja kuorta sekä seljanmarjamehua ja aseta jääkaappiin 2 tunniksi.
7. Esilämmitä uuni 250 asteeseen.
8. Kaada uuninkestävään vuokaan 3 dl kermaa (säästä 1 dl ja aseta syrjään) ja paahda kermaa uunin yläosassa noin 20 minuuttia. Laske pintaa vatkaamalla muutaman kerran paahtamisen aikana. Pinnan kuuluu tummeta.
9. Sekoita kerma täysin sileäksi ja yhdistä sitten viimeinen desilitra. Mausta vaniljasokerilla.
10. Grillaa sokerikakku parilalla grillissä niin, että pinta ruskistuu kauniisti. Tarjoile poltetun kerman ja marinoitujen mansikoiden kera!