Etsi
Service
Asiakaspalvelu
Brands
Tuotemerkit
Campaign
Kampanjat
News
Uutuudet
Inspiration
Inspiraatio
About Us
Tietoa meistä
Huonekalut
Valaistus
Sisustus
Keittiö
Tarjoilu & Kattaus
Tekstiilit & Matot
Korut & Asusteet
Ulkotilat
Tuotemerkit
Kampanjat
Kaikki tarjoukset
Tuotemerkit
Uutuudet
Outlet
Inspiraatiota
Seuraa meitä
Etsi
Valintaruutu
Ilmaiset postikulut yli 79€ *Ei huonekalut
Valintaruutu
30 päivän avoin osto
Valintaruutu
Nopea toimitus
Opas

Näin pidät huolta ruostumattomasta teräksestä valmistetuista aterimistasi

Miksi ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin ruokailuvälineisiini muodostuu ruostetahroja? Ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin aterimiin voi itse asiassa muodostua pintaruostetta, mikä useimmiten johtuu siitä, että aterimet pestään yhdessä rautaa sisältävien astioiden kanssa. Lue seuraavat ohjeet nähdäksesi, kuinka voit estää ruostetahrojen muodostumisen ja kuinka voit päästä eroon jo olemassa olevasta pintaruosteesta.
Copenhagen -ruokailuvälinesarja Georg Jensenilta

Ruostetahrojen muodostuminen johtuu rautaa sisältävien astioiden pesusta astianpesukoneessa

Ruostetahrat haarukoissa ja veitsissä näyttävät inhottavilta, etenkin jos olet tarkoituksella ostanut ruostumattomasta teräksestä valmistetut aterimet. Pintaruoste ilmestyy itse asiassa silloin, kun ruokailuvälineitä käsitellään väärällä tavalla, esim. kun niitä pestään astianpesukoneessa yhdessä sellaisten astioiden kanssa, jotka eivät kuulu sinne. Jos peset koneessa rautaa sisältäviä astioita tai ruokailuvälineitä, pesun aikana irtoaa pieniä rautahiukkasia, jotka voivat aiheuttaa pintaruosteen muodostumisen myös ruostumattomaan teräkseen.

Älä pese näitä astioita astianpesukoneessa

Raudasta valmistetut astiat eivät kuulu astianpesukoneeseen. Tässä ovat tavallisimmat astiat ja keittiövälineet, jotka voivat aiheuttaa pintaruosteen muodostumisen:

  • Juustohöylä
  • Valkosipulipuristin
  • Munaleikkuri
  • Erityyppiset siivilät
  • Tavarat, joissa on jo pintaruostetta

Huuhtele aterimet välittömästi

Jos ruostumattomasta teräksestä valmistetut ruokailuvälineet tai astiat joutuvat kosketuksiin pitkäksi aikaa hedelmähapon, etikkahapon, maitohapon tai suolan kanssa, happo alkaa syövyttää ruostumattoman teräksen pintaa. Näissä tapauksissa ruoste alkaa levitä ja sen poistaminen saattaa muuttua entistä vaikeammaksi. Älä jätä likaisia ruokailuvälineitä pesualtaaseen pitkäksi aikaa - huuhtele ne heti käytön jälkeen ja laita astianpesukoneeseen.

Ranka-ruokailuvälinesarja Gense-tuotemerkiltä
Fjord-ruokailuvälinesarja Hardanger-tuotemerkiltä

Tarkista astianpesukoneesi

Tarkista säännöllisesti astianpesukoneesi. Pieni halkeama ruokailuvälinekorin pinnalla voi paljastaa sen alla olevan rautalangan, mikä puolestaan voi johtaa pintaruosteen muodostumiseen. Onneksi (ja juuri tästä syystä) useimmat astianpesukoneet sisältävät nykyään muovisen ruokailuvälinekorin. Varmista myös, että kaikki pienet muovilla tai kumilla päällystetyt osat ovat täysin kunnossa.

Poista pintaruoste astianpesukoneestasi

Jos huomaat ruostetahrat ruokailuvälineissäsi, on erittäin tärkeää päästä eroon kaikesta mahdollisesta ruosteesta, joka saattaa olla edelleen astianpesukoneessasi. Tässä on kaksi tehokasta keinoa, joilla voit putsata astianpesukoneesi.

Käytä sitruunahappoa

Käytä sitruunahappoa tavallisen pesuaineen sijaan - tämä poistaa kaiken ruosteen, joka pilaa ruokailuvälineesi. Seuraa pakkauksessa olevia ohjeita tai lisää koneeseen yksi teelusikka sitruunahappoa ja käynnistä pesuohjelma. Ruokailuvälineesi näyttävät tämän jälkeen täysin uusilta! Sitruunahappo taistelee tehokkaasti myös kalkin muodostumista vastaan, joten voit pestä samalla kalkin tahraamat lasit ja lasiastiat.

Jos käytät normaalisti klooria sisältävää astianpesuainetta, sitruunahappokäsittelyn aikana astianpesukoneen tulisi pestä kerran vain vedellä, ilman mitään pesuainetta. Sitruunahapon ja kloorin yhdistäminen voi käynnistää kemiallisen reaktion, joka vapauttaa myrkkykaasuja - tämän takia kaikki sitruunahappo täytyy poistaa ennen pesuaineen käyttämistä.

Puhdista alumiinifolion avulla

Tee kaksi alumiinifoliopalloa: purista alumiinifoliopalaset kevyesti yhteen painamatta liikaa. Täytä astianpesukoneesi, laita alumiinifoliopallot ruokailuvälinekoriin ja käynnistä normaalisti käyttämäsi pesuohjelma. Pesun jälkeen kaikki pintaruoste on siirtynyt ruokailuvälineistäsi alumiinifolioon. Jos koneessa esiintyy edelleen pintaruostetta, voit toistaa tämän käsittelyn tai käyttää sitruunahappoa.

Näin käsittelet jo muodostuneet ruostetahrat

Jos vahinko on jo tapahtunut, tässä on kaksi keinoa, joita voit kokeilla päästäksesi eroon ruostetahroista:

  • Hiero ruostetahroihin teräksenkiillotusainetta tai sitruunahappoa ja pyyhi puhtaalla liinalla. Käsittelyn jälkeen huuhtele astiat kunnolla.
  • Pese ruokailuvälineet astianpesukoneessa yhdessä sitruunahapon kanssa (lue yllä olevaa "Käytä sitruunahappoa" -osiota).
  • Voit myös käyttää teräsvillaa vaikeiden tahrojen poistamiseen. Paina kevyesti ja aina samaan suuntaan - varo, ettet naarmuta pintaa.
  • On myös olemassa kaksi vanhan kansan kikkaa: hiero tahraiseen pintaan vähän ketsuppia tai sipulia ja pyyhi sen jälkeen pinta puhtaalla liinalla.
Piemont-ruokailuvälinesarja Villeroy & Boch-tuotemerkiltä

Lisää inspiraatiota

Näin luot tyylipuhtaan juhlakattauksen upealla sinivalkoisella
Iittala - Käsityö menestyksen takana
Minkä valonlähteen valitsisin?
Huonekalut Valaistus Sisustus Keittiö Tarjoilu & Kattaus Tekstiilit & Matot Korut & Asusteet Ulkotilat undefined Asiakaspalvelu +358 9 42725022 Kampanjat Kaikki tarjoukset Tuotemerkit Uutuudet Outlet Inspiraatiota