Etsi
Service
Asiakaspalvelu
Brands
Tuotemerkit
Campaign
Kampanjat
News
Uutuudet
Inspiration
Inspiraatio
About Us
Tietoa meistä
Huonekalut
Valaistus
Sisustus
Keittiö
Tarjoilu & Kattaus
Tekstiilit & Matot
Korut & Asusteet
Ulkotilat
Tuotemerkit
Kampanjat
Kaikki tarjoukset
Tuotemerkit
Uutuudet
Outlet
Inspiraatiota
Seuraa meitä
Etsi
Valintaruutu
Ilmaiset postikulut yli 79€ *Ei huonekalut
Valintaruutu
30 päivän avoin osto
Valintaruutu
Nopea toimitus
Opas

3 kesäistä mansikkaohjetta

Valokuva: Caroline Sandvold
Teksti: Ohje: Sofiasbakbok.se
Kesä ei olisi kesä ilman mansikoita! Kevyt, ilmava pohja, makea täyte ja syntisen ihana kinuski - onko parempaa aikaa leipoa kuin kesä? Olemme koonneet yhteen kolme kesäistä, vaikeustasoltaan vaihtelevaa ohjetta, joilla voit luoda unohtumattoman vaikutelman vieraisiisi. Samalla olemme lisänneet parhaat vinkkimme onnistunutta leivontatulosta varten. Nauti rentouttavasta hetkestä keittiössäsi ja vietä ihana aika kauniisti katetun pöydän ääressä läheistesi kanssa.

Ennen kuin aloitat:

  • Lue ohje huolellisesti ja seuraa sitä tarkkaan. Leipominen on kemiaa muistuttava tarkka tiede, joten ohjeen huolellinen seuraaminen, esim. mitä tulee vatkaamiseen, on erityisen tärkeää onnistumisen kannalta!
  • Kun suunnittelet kaiken etukäteen, muutat leipomisprosessin rentouttavaksi nautintohetkeksi. Siisti keittiösi ennen leipomisen aloittamista ja mittaa kaikki aineet valmiiksi nätteihin kulhoihin ja astioihin.
  • Kun mittaat tarvittavan jauhomäärän, käytä mieluummin keittiövaakaa kuin desilitramittaa. Jauhon oikean määrän saaminen desilitramitan avulla saattaa olla vaikeaa mahdollisten jauhopaakkujen takia.
  • Varmista, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Jos otat kananmunat suoraan jääkaapista, laita ne vähäksi aikaa haaleaan veteen.
  • Oikeat tarvikkeet lisäävät iloa leipomisprosessiin ja auttavat oikean tuloksen saavuttamisessa!

Ohje: @sofiasbakbok

Rapea mansikka-crumble

Vaikeustaso: helppo

Harva jälkiruoka voittaa todella hyvän crumblen - ja onneksi crumble on todella helppo tehdä! Tämä kesäinen murupaistos valmistuu todella nopeasti ja vaatii yllättävän vähän valmisteluja. Ohje riittää n. 6 hengelle.

Ainekset:

Täyte:

500 g tuoreita mansikoita,
2 tl vaniljasokeria
50 ml sokeria

Murupaistostaikina:

150 g huoneenlämpöistä voita
300 ml jauhoja (180 g)
100 ml hienosokeria
100 ml kaurahiutaleita
200 ml maissihiutaleita
100 ml vaaleaa siirappia
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl kanelia
1 hyppysellinen suolaa

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 175C asteeseen

2. Huuhtele ja viipaloi mansikat. Sekoita täytteen kuivat aineet keskenään ja lisää mansikat. Laita seos piirakkavuokaan, jonka halkaisija on n. 25cm.

3. Sekoita kulhossa taikinan kuivat aineet keskenään.

4. Leikkaa voi pieniin kuutioihiin ja nypi se kuivien aineiden kanssa murumaiseksi seokseksi. Jos taikina tuntuu liian rasvaiselta, lisää vähän jauhoja.

5. Levitä taikina mansikkaseoksen päälle piirakkavuoassa ja paista n. 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kultaista. Tarjoile vaniljajäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.

Kevyt ja ilmava sokerikakku sitruunakuorrutuksella

Vaikeustaso: keskivaikea

Sokerikakkua pidetään nykyään (aivan turhaan) hieman tylsähkönä jälkiruokana, mutta ollaan rehellisiä - hyvin tehtyä sokerikakkua on todella vaikeaa vastustaa! Käytä kakkuvuokaa, jonka pohjassa on jokin hauska kuvio, tarjoile kakku kauniilla kakkutelineellä ja heittäydy luovaksi koristamalla kakku oikeaksi taideteokseksi sitruunakuorrutuksen ja tuoreiden marjojen avulla. Ohje riittää n. 8 hengelle.

Ainekset

320g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl ruokasoodaa
0.5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
200g voita, suoraan jääkaapista
200g tuorejuustoa, suoraan jääkaapista
400ml hienosokeria
6 huoneenlämpöistä kananmunaa
150ml täysmaitoa
0.5 sitruunaa - mehua ja raastettua kuorta

Kuorrutus:
400g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1-2 tl maitoa

Koristeluun:

50g mansikoita
50g karhunvatukoita
Sitruunamelissan lehtiä
2 tl tomusokeria

Tee näin:

1. Lämmitä uuni (sekä alempi että ylempi taso) 175C asteeseen (varmista, että tuuletin on pois päältä, sillä se voi kuivattaa kakun).

2. Voitele vuoka. Voitelu on erityisen tärkeää, sillä näin varmistat, että vuoan kuvio siirtyy kakkuun ja että kakku irtoaa helposti vuoasta. Voit käyttää kylmää voita ja talouspaperia tai sulatettua voita ja leivontasutia varmistaaksesi, että koko vuoka on tasaisesti voideltu. Sirottele vuokaan n. 1tl jauhoja ja ravistele vuokaa kevyesti, jotta jauho levittäytyy tasaisesti kaikkialle.

3. Siivilöi jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja vaniljasokeri samaan kulhoon ja siirrä sivuun.
Leikkaa voi pieniin paloihin ja sekoita se kevyesti tuorejuustoon. Jos käytät monitoimikonetta, käytä vispiläasetusta, tavallisen sähkövatkaimen kanssa voit käyttää taikinakoukkuja. Lisää sokeria samalla kun sekoitat tuorejuusto-voi -seosta ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, kunnes se on kevyttä ja ilmavaa.

4. Samalla kun sekoitat, lisää seokseen 3 kananmunaa. Lisää sen jälkeen n. kolmasosa jauhoseoksesta, puolet maidosta ja puolet sitruunamehusta. Lisää sitten loput jauhoja ja muiden aineiden joukkoon. Kuivien aineiden asteittainen lisääminen takaa taikinan hyvän rakenteen. Muista kuitenkin, että jauhojen lisäämisen jälkeen vatkaamista täytyy jatkaa mahdollisimman vähän aikaa, sillä jauhojen pitkä sekoittaminen käynnistää gluteenin muodostumisen. Leipominen on oikeaa tiedettä!

5. Kaada taikina kakkuvuokaan ja levitä se tasaisesti. Käytä tarvittaessa lastaa, jotta vuoka olisi tasaisesti täytetty. Voit myös kevyesti iskeä vuokaa keittiötasoa vastaan muutaman kerran, näin saat pois taikinasta siinä mahdollisesti olevat pienet ilmakuplat. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla n. 45 minuuttia, tai kunnes kakku tuntuu kypsältä tikulla kokeiltaessa.

6. Varmista, että kakku on täysin jäähtynyt ennen kuin poistat sen vuoasta. Näin kakun irrottaminen vuoasta onnistuu helpommin. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään kinuskimaiseksi seokseksi ja kaada kakun päälle. Koristele tuoreilla marjoilla ja sirottele päälle tomusokeria.

"Vinkki! Muista jättää vähintään 1/3 kakkuvuoasta tyhjäksi. Ylimääräisestä taikinasta voit tehdä herkullisia muffinsseja. Paista muffinssit korkeammalla lämmöllä ja lyhyemmän ajan, esim. 10 minuuttia 200C asteessa."
Älä säästä kuorrutusta. Anna sen täyttää jokainen pikku kolo ja vuotaa vapaasti pitkin reunoja.
Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja viimeistele sirottamalla päälle tomusokeria.
Tarjoile samalla mansikkamehua Departmentin kauniista karahvista.

Naked Cake -mansikkakakku mascarpone-kuorrutuksella

Vaikeustaso: ekspertti

Naked Cake tarkoittaa, sitä, että kakun kerrokset näkyvät selvästi, mikä luo viehättävän rustiikkimaisen tunnelman. Kauniiden reunojen tekeminen on paljon helpompaa kuin miltä se kuulostaa! Mascarpone-kuorrutus lisää kakkuun hieman hapokkuutta ja sitä on helppo pursottaa kakun päälle, mutta voit toki korvata sen myös tavallisella kermavaahdolla. Ohjeesta saa n. 10 kakkupalaa.

Ainekset

Kakkupohja:

4 huoneenlämpöistä kananmunaa
100g hienosokeria
1 tl vaniljasokeria
50g voita
220g vehnäjauhoja
50g perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
100ml maitoa

 

Mascarpone-kuorrutus:

350g mascarpone-juustoa
300g kermavaahtoa
200g hienosokeria
1 tl vaniljasokeria
Täyte ja kasaaminen:500g mansikoita

Tee näin

1. Peitä 2 vuoan pohjat leivinpaperilla ja voitele seinät. Lämmitä uuni 175C asteeseen (käytä tuuletinta).

2. Siivilöi vehnäjauho, perunajauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita hyvin ja siirrä sivuun.

3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyeksi, ilmavaksi, vaaleankeltaiseksi seokseksi. Lisää se varovasti kuiviin aineisiin, niin että siinä säilyy mahdollisimman paljon ilmaa.

4. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää siihen maito. Kaada tämä vähitellen muuhun taikinaan. Jaa valmis taikina tasaisesti kahteen vuokaan. Käytä tarvittaessa keittiövaakaa, jotta saisit saman määrän kumpaankin vuokaan. Paista kakkua n. 20 minuuttia tai kunnes se tuntuu kypsältä tikulla kokeiltaessa.

5. Vatkaa mascarpone-juusto kermaiseksi seokseksi. Lisää kermavaahto ja jatka vatkaamista. Siivilöi siihen tomusokeri ja vaniljasokeri ja sekoita kaikki hyvin.

Kakun kokoaminen:

6. Voit aloittaa kakun kasaamisen, kun pohja on täysin jäähtynyt. Peitä ensimmäinen kerros kuorrutuksella ja mansikkaviipaleilla. Laita päälle toinen kerros ja levitä senkin päälle kuorrutus ja mansikat. Käytä vapaasti luovuutta ja levitä kuorrutuksen ja marjat inspiraation mukaan. Jotta saisit aikaan todellisen 'Naked Cake' -ilmeen, laita kakku pyörivän kakkutelineen päälle. Lisää kevyt kerros tomusokeria kakun reunojen päälle ja jätä niihin terävät jäljet taikinalastan avulla. Voit laittaa kakun välillä jääkaappiin, jotta kuorrutus ja koristelu kiinnittyisivät paremmin ja viimeistellä sen ennen tarjoilua.

"Vinkki! Yleensä kakut muuttuvat vielä paremmiksi, jos niiden annetaan seistä vähän aikaa, joten ihannetapauksessa kakku pitäisi leipoa tarjoilua edeltävänä päivänä. Jos joudut kuljettamaan kakkua, voit laittaa sen suuren säilytyslaatikon kannen päälle, ja käyttää itse laatikkoa kakkukupuna. Kätevää, eikö niin?"
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...

Lisää kesäinspiraatiota

Kesäkattaukset – 3 tyyliä
Näin luot tyylipuhtaan juhlakattauksen upealla sinivalkoisella
7 vinkkiä täydelliselle piknikille
Huonekalut Valaistus Sisustus Keittiö Tarjoilu & Kattaus Tekstiilit & Matot Korut & Asusteet Ulkotilat undefined Asiakaspalvelu +358 9 42725022 Kampanjat Kaikki tarjoukset Tuotemerkit Uutuudet Outlet Inspiraatiota