Etsi
Service
Asiakaspalvelu
Brands
Tuotemerkit
Campaign
Kampanjat
News
Uutuudet
Inspiration
Inspiraatio
About Us
Tietoa meistä
Huonekalut
Valaistus
Sisustus
Keittiö
Tarjoilu & Kattaus
Tekstiilit & Matot
Korut & Asusteet
Ulkotilat
Tuotemerkit
Kampanjat
Kaikki tarjoukset
Tuotemerkit
Uutuudet
Outlet
Inspiraatiota
Seuraa meitä
Etsi
Valintaruutu
Ilmaiset postikulut yli 79€ *Ei huonekalut
Valintaruutu
30 päivän avoin osto
Valintaruutu
Nopea toimitus
Opas

Löydä oikea valaistus kotiisi

Oikean valaistuksen löytäminen ei ole aina helppoa. Meillä on muutama vinkki, jotka helpottavat uuden valaisimen etsinnässä!

Monien mielestä kodin vaikein asia on löytää oikeanlainen valaistus. Oikea valaistus saattaa muuttaa huoneen ilmeen kokonaan, siitä huolimatta miltä muu sisustus näyttää. Valaistukseen ei tietenkään ole mitään yleistä ratkaisua, joka sopisi kaikkiin koteihin ja huoneisiin. Toivomme kuitenkin, että voimme helpottaa valaistusratkaisujen löytymistä muutamalla yksinkertaisella vinkillä.

Vaihtelu

Miellyttävän valon luomiseksi huoneeseen tarvitaan vaihtelua valonlähteiden sijainnin, koon ja voimakkuuden suhteen. Yleensä sanotaan, että pieneen huoneeseen tarvitaan viidestä seitsemään valonlähdettä kun taas isompi huone vaatii jopa 10 valonlähdettä, jotta huoneesta tulee viihtyisämpi. Tämä voi kuulostaa suurelta määrältä, mutta sopivalla valon vaihtelulla siitä ei tule liikaa. Kaikkia lamppuja ei tietenkää tarvitse pitää päällä samaan aikaan.

Valaisintyypit

Usein puhutaan eri tyyppisistä valaistuksista kuten työvalaistuksesta, tunnelmavalaistuksesta ja yleisvalaistuksesta. Joskus myös kohdevalaistuksesta. Työvalaistus voi esimerkiksi olla lamppu kirjoituspöydällä tai keittiön työtasolla, lyhyesti sanottuna tätä valoa tarvitset juuri siinä mitä aiot huoneessa tehdä. Tunnelmavalaistus voi esimerkiksi olla pöytävalaisin ikkunalaudalla tai lipaston päällä; tämän tyyppinen valo auttaa luomaan viihtyisän valaistuksen huoneeseen. Yleisvalaistus saa mielellään peittää isomman alueen ja toimia niin sanotusti perusvalaistuksena. Joskus pelkkä kattolamppu riittää valaisemaan huoneen, mutta välillä valaistusta tarvitsee täydentää epäsuoralla valaistuksella kuten piilotetuilla lampuilla kirjahyllyn päällä. Kohdevalaistus on erittäin hyvä niissä tapauksissa kun haluat valaista jonkin tietyn kohteen tai esineen kotona, esimerkiksi taulun.

Värilämpötila ja vahvuus

Useimmiten eri valonlähteiden värilämpötilan eroa ei huomaa ennen kuin näkee valot vierekkäin. Oikean värilämpötilan valinta riippuu tottakai omasta mausta, mielipiteestä ja tunteesta. Lämpimämpää sävyä käytetään usein kotiympäristössä kun taas kylmempää sävyä käytetään enemmän julkisissa tiloissa. Valon vahvuus vaikuttaa myös kokonaisuuteen. Himmentäjä on hyvä ratkaisu siinä tapauksessa, kun haluat säädellä valon vahvuutta. On myös hyvä muistaa, että tummat pinnat imevät valoa kun taas vaaleat pinnat reflektoivat valoa.

Sovita ja kokeile

Kaikissa huoneissa ja kodeissa on erilaiset olosuhteet ja mahdollisuudet. Jos haluat luoda ilmavan valaistuksen voit käyttää niin sanottuja uplights, lamppuja jotka on kohdistettu ylöspäin. Nämä tuovat mainosti esille esimerkiksi kauniit seinälistat. Seinälamput luovat hienovaraisen ja rauhoittavan taustavalon ja täydentävät usein huoneen muuta valaistusta. Hyvin asetettu jalkalamppu tuo sohvaryhmän paremmin esille tai luo lukunurkkauksesta erittäin houkuttelevan. Älä pelkää siirtää lamppuja eri paikkoihin, kokeilla niitä eri kulmista ja testata kontrasteja. Valon ja varjon tasapainoa ei ole aina helppo luoda, mutta oikeilla välineillä, suunnittelulla ja ripauksella kärsivällisyyttä olet päässyt jo hyvän matkan eteenpäin!

Kuvassa: Aim Flosilta.

Huonekalut Valaistus Sisustus Keittiö Tarjoilu & Kattaus Tekstiilit & Matot Korut & Asusteet Ulkotilat undefined Asiakaspalvelu +358 9 42725022 Kampanjat Kaikki tarjoukset Tuotemerkit Uutuudet Outlet Inspiraatiota