Etsi
Service
Asiakaspalvelu
Brands
Tuotemerkit
Campaign
Kampanjat
News
Uutuudet
Inspiration
Inspiraatio
About Us
Tietoa meistä
Huonekalut
Valaistus
Sisustus
Keittiö
Tarjoilu & Kattaus
Tekstiilit & Matot
Asusteet
Ulkotilat
Tuotemerkit
Kampanjat
Kaikki tarjoukset
Tuotemerkit
Uutuudet
Outlet
Inspiraatiota
Seuraa meitä
Etsi
Valintaruutu
Ilmaiset postikulut yli 79€ *Ei huonekalut
Valintaruutu
30 päivän avoin osto
Valintaruutu
Nopea toimitus

Bruno Mathsson

Bruno Mathsson on Ruotsin tunnetuimpia puuseppiä ja muotoilijoita. Muotoilu kiehtoi häntä jo nuorena, hän ihastui varhain tuoleihin ja pyrki kovasti mahdollistamaan parhaan istumismukavuuden. Bruno Mathsson on monien nykyisten designklassikoiden takana, kuten mm. nojatuolit Jetsson, Eva ja Pernilla sekä pöytä Superellips.
Varastossa
0 tuotetta

Bruno Mathsson

Professori Bruno Mathsson (1907–1988) oli neljännen sukupolven mestaripuusepän vesa etelä-Ruotsin Värnamosta, ja oli luonnollista että hän seuraisi isänsä jalanjäljissä. Hän pääsi siis oppimaan alan salat ja sai jo varhain syvällistä tietoa ja oppi tuntemaan puun ominaisuuksineen. Huonekalut kiehtoivat Brunoa jo nuorena, ja hän näki monia mahdollisuuksia kehittää niiden muotoa sekä toiminnallisuutta korkealaatuisen puun avulla.

20- ja 30-luvulla hän alkoi opiskella funktionalismia itsenäisesti ja lainasi aihetta sivuavia kirjoja ja aikakauslehtiä aina kun kykeni. Hän tutustui Göteborgin Röhsska-käsitaidemuseon intendentti Gustaf Muntheen, ja pian Värnamon ja Göteborgin välillä virtasi junateitse kirjalaatikoita. Munthe oli hänen myöhemmälle uralleen suuressa roolissa.

Bruno oli hyvin kiinnostunut tuoleista, hän tutki huolellisesti istumisen mekaniikkaa ja työskenteli kovasti löytääkseen täydellisen istumiskulman. Hän alkoi myös tutkia taiveliimaustekniikkaa, mikä loi uusia mahdollisuuksia luoda puutuoleja, jotka olivat sekä kestäviä että täynnä hienoja yksityiskohtia. Muutaman pienemmän käsityönäyttelyn jälkeen intendentti Munthe tarjosi Brunolle mahdollisuutta asettaa tuolejaan näytille museoon. Näyttelystä tuli täysimittainen menestys, joka johti Bruno Mathssonin läpimurtoon ja tunnustukseen muotoilijana Ruotsissa.

Bruno on sittemmin saanut lukemattomia palkintoja töistään, ja hän loi joukosta erottuvia designklassikoita, kuten nojatuolit Jetson, Pernilla ja Eva sekä pöydän Superellips.

Huonekalut Valaistus Sisustus Keittiö Tarjoilu & Kattaus Tekstiilit & Matot Asusteet Ulkotilat Asiakaspalvelu +358 9 42725022 Kampanjat Kaikki tarjoukset Tuotemerkit Uutuudet Outlet Inspiraatiota