Etsi
Service
Asiakaspalvelu
Brands
Tuotemerkit
Campaign
Kampanjat
News
Uutuudet
Inspiration
Inspiraatio
About Us
Tietoa meistä
Huonekalut
Valaistus
Sisustus
Keittiö
Tarjoilu & Kattaus
Tekstiilit & Matot
Asusteet
Ulkotilat
Tuotemerkit
Kampanjat
Kaikki tarjoukset
Tuotemerkit
Uutuudet
Outlet
Inspiraatiota
Seuraa meitä
Etsi
Valintaruutu
Ilmaiset postikulut yli 79€ *Ei huonekalut
Valintaruutu
30 päivän avoin osto
Valintaruutu
Nopea toimitus
Trendit

Iittala - Käsityö menestyksen takana

Alvar Aallon Iittalalle suunnittelema aaltomainen maljakko on meille monille tuttu: takuuvarma klassikko lasia ja ikonista muotoilua. Sen on moni nähnyt hedelmäkulhona, kukkamaljakkona tai kynttilänjalkana. Mutta useimmat eivät tiedä, kuinka valtavasti käsityötä tämän kotimaisen aarteen valmistamiseen tarvitaan. Pääsimme vierailemaan pajalla ja näkemään kaikki 17 tuotantovaihetta, joissa hiekasta tulee lopulta valmis tuote.

Iittala – hurmaava suomalaistaajama, josta tuli maailmankuulu

Hämeenlinnan lähistöllä on pieni Iittalan käsityöyhteisö, jonka ohi on helppo erehtyä ajamaan moottoritiellä. Mutta jos katsoo lähemmäs tanssivien vehreiden koivujen läpi, näkee suuren ja kauniin valkoisen rakennuksen. Maailmankuulu yrityslogo kohoaa näkyviin ja kertoo kaikille, että tämä on Suomen tärkeimpiä kulttuuriperintökohteita.

 

Tehdas on tuottanut Iittalalle lasitaidetta jo vuodesta 1881 lähtien, ja tuotannon nykyaikaistumisesta huolimatta jalo käsityö pitää siellä edelleen majaansa. Ylpeys istuu syvällä näissä seinissä.

Huonekalut Valaistus Sisustus Keittiö Tarjoilu & Kattaus Tekstiilit & Matot Asusteet Ulkotilat Asiakaspalvelu +358 9 42725022 Kampanjat Kaikki tarjoukset Tuotemerkit Uutuudet Outlet Inspiraatiota