Asiakaspalvelu
Tuotemerkit
Kampanjat
Uutuudet
Inspiraatio
Tietoa meistä
Huonekalut
Valaistus
Sisustus
Keittiö
Tarjoilu ja kattaus
Tekstiilit & Matot
Asusteet
Ulkokalusteet
Tuotemerkit
Uutuudet
Kampanjat
Kaikki tarjoukset
Inspiraatiota
Outlet
Seuraa meitä
Ilmaiset postikulut yli 79€ *Ei huonekalut
30 päivän palautusoikeus
Osta nyt, saat 60 päivää korotonta maksuaikaa
Opas

Jälkiruokia grillissä

Valokuva: Fredrika Hartzell
Teksti: Ruokaohje: Fredrika Hartzell
Loimme yhteistyössä kotileipuri Fredrika Hartzellin kanssa taivaallisia ruokaohjeita kesän kaikkiin grilli-iltoihin. Miltä kuulostaisi grillattu sokerikakku tai pistaasi-vaniljajäätelöpizza? Täältä löydät parhaat reseptit, joilla teet tänä kesänä vaikutuksen vieraisiisi!

Grillattu sokerikakku seljamarinoitujen mansikoiden ja poltetun kerman kera

Vinkki! Sokerikakku on helpompi grillata, jos se on leivottu muutama päivä etukäteen. Myös valmiin sokerikakun ostaminen käy.


Ainesosat:

50 g voita
1 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl raesokeria
½ tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta


Lisukkeet:

Mansikkoja
0,25 dl seljanmarjamehutiivistettä
1 sitruuna tai limetti
4 dl kermaa + 1 tl vaniljasokeria


Ohjeet:

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Rasvaa ja leivitä sokerikakkuvuoka, itse käytän leipävuokaa mutta voit mainiosti käyttää haluamaasi vuokamallia.
2. Yhdistä kananmunat ja sokeri ja vatkaa, kunnes seos on täysin valkoinen ja kuohkea. Sekoita eri kulhossa jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
3. Sulata voi ja kaada maito sen päälle, jotta lämpötila laskee. Yhdistä seos munaseokseen ja sekoita hellästi. Yhdistä myös kuivat aineet ja kaada koko taikina sokerikakkuvuokaan.
4. Anna sokerikakun paistua noin 30 minuuttia. Kokeile tikulla: kun tikku tulee taikinasta ulos kuivana, kakku on valmis. Poista uunista ja anna jäähtyä.
5. Leikkaa mansikat haluamallasi tavalla ja aseta kulhoon.
6. Purista mansikoiden päälle vähän sitruunan mehua ja kuorta sekä seljanmarjamehua ja aseta jääkaappiin 2 tunniksi.
7. Esilämmitä uuni 250 asteeseen.
8. Kaada uuninkestävään vuokaan 3 dl kermaa (säästä 1 dl ja aseta syrjään) ja paahda kermaa uunin yläosassa noin 20 minuuttia. Laske pintaa vatkaamalla muutaman kerran paahtamisen aikana. Pinnan kuuluu tummeta.
9. Sekoita kerma täysin sileäksi ja yhdistä sitten viimeinen desilitra. Mausta vaniljasokerilla.
10. Grillaa sokerikakku parilalla grillissä niin, että pinta ruskistuu kauniisti. Tarjoile poltetun kerman ja marinoitujen mansikoiden kera!